+380948101009; 0322201009

Напередодні того, як ваша новинна стрічка вибухне від привітань з Днем Захисника України, ми вирішили піти проти системи і підготували для вас матеріал про трьох фантастичних жінок, які сприяли формуванню харчової промисловості та значною мірою вплнули на розвиток цієї науки.

Еллен Своллов Річардс

(1842-1911)

Відкриває нашу трійку перша жінка, яка була прийнята до Массачусетського технологічного інституту і одна з перших жінок-хіміків в Америці в цілому. Однак в науковому середовищі Еллен Своллов Річардс насамперед знають як піонера в галузі сантхеніки. 

Її новаторська робота по вивченню води призвела до того, що штат Массачусетс прийняв дебютні стандарти якості води в США, а також створив першу сучасну станцію очищення стічних вод. А її книга «Food Materials and Their Adulterations», видана у 1885 році підштовхнула уряд до прийняття першого у штаті Закону про чисту їжу та ліки.

Елсі Віддоусон

(1908–2000)

Разом зі своїм партнером, доктором Робертом Маккансом, Елсі Віддоусон спостерігала за нормуванням та «фортифікацією» продуктів, визначеними британським урядом, під час Другої світової війни. Зіткнувшись із дефіцитом їжі у воєнний час, вона наглядала та контролювала здійснення урядового доручення з додавання вітамінів та мінералів до їжі, включно із введенням Кальцію до хліба. Новинна компанія BBC назвала Віддоусон "засновником нутриціології”.

Дженніфер Дудна

(1964)

Американський біохімік Дженніфер Дунда стала відомою широкому загалу після участі в розробці CRISPR - методики редагування генів. Завдяки цій технології вчені можуть здійснювати модифікацію  ДНК, лікувати захворювання та, звісно, трансформувати їжу. Дудна розповіла, що тепер, використовуючи CRISPR, вчені можуть змінювати геноми рослин значно точніше, ніж при застосуванні селективного розведення, дозволяючи культурам бути стійкими до несприятливих умов та шкідників. У 2015 році вона та її партнер по новаторському дослідженню Еммануель Шарпентьє були занесені до списку 100 найвпливовіших людей за версією журналу Time.

Джерело: IFT

Последние новости

Все
Наши новости
Новости отрасли
Показать еще ЗАГРУЖАЮСЬ... ЭЛЕМЕНТОВ БОЛЬШЕ НЕТ