+380948101009; 0322201009

Чи може регулярне вживання чилі впливати на погіршення пам’яті людини? Дослідження вчених з Університету Південної Австралії, Університету Катару та інших установ, опублікованого в журналі Nutrients, припускає, що це ймовірно.

 

Дослідники спостерігали за 4582 китайцями, за віком старших 55 років, протягом 15-річного періоду та виявили, що ризик погіршення пам’яті для тих, хто вживає понад 50 грамів перцю чилі в день, майже вдвічі більший. При цьому в розрахунок бралися як свіжий, так і сушений перець чилі.

 

"Наші попередні дослідження показали, що споживання чилі виявилося корисним для підтримки збалансованої ваги тіла та артеріального тиску", - каже дослідник Джумін Ши з Катарського університету, який керував цим дослідженням. "Однак у цьому дослідженні ми виявили несприятливий вплив на пам’ять та свідомість дорослих людей". 

«Чилі - одна з найпоширеніших спецій у світі і, порівняно з європейськими країнами, є особливо популярною в Азії», - продовжує дослідник Мін Лі з Університету Південної Австралії. "У деяких регіонах Китаю, таких як Сичуань та Хунань, практично кожен третій споживає гостру їжу щодня".

 

У проведеному дослідженні споживачі великої кількості чилі здебільшого мали меншу масу тіла та прибуток. Науковці припускають, що ті,  хто має зайву вагу, можуть бути менш чутливими до цього продукту. Однак ця теорія потребує додаткових досліджень.

Джерело: IFT

Последние новости

Все
Наши новости
Новости отрасли
Показать еще ЗАГРУЖАЮСЬ... ЭЛЕМЕНТОВ БОЛЬШЕ НЕТ