+380948101009; 0322201009

Новини

Новини

Вчений під час підготовки до кулінарного конкурсу винайшов новий спосіб тривалого зберігання продуктів — за допомогою шовку. Після цього він створив стартап, який виграв кілька стартап-конкурсів. Згодом вчений запатентував нову технологію. «Шовковий» метод, як з’ясувалося, дозволяє збільшити час зберігання продуктів до 200%. 

Сьогодні, 7 червня 2020 року,  ми маємо нагоду відзначити Всесвітній день безпечності харчових продуктів вперше. В грудні 2018 року відповідне рішення було ухвалено Генеральною Асамблеєю ООН. Всесвітня організація охорони здоров’я зазначає, що обраним гаслом для святкування стало “Безпечність харчових продуктів — справа кожного”.

Дослідники MIT розробили датчик для контролю рослинного гормону етилену для визначення, коли фрукти та овочі починають псуватися.

Курятину з сальмонелою, вироблену в Польщі, тепер виявили в Миколаївській області. Про це йдеться в повідомленні ГУ Державної служби з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів в Миколаївській області.

Консорціум “Якості торговельних мереж” щотижня організовує робочі онлайн-зустрічі. Зараз наша команда спрямована на затвердження нової версії чек-ліста, за яким в майбутньому проводитимуться аудити. 

 

Консорціум "Якості торговельних мереж" підготував для вас перелік одних з найпоширеніших міфів про харчові отруєння та спростував всі оманливі судження стосовно них. Читайте в нашому матеріалі про заморожене м'ясо, ризики отруєня для вегетаріанців та  багато іншого.

Рекомендації щодо регулярного миття рук з милом та водою завжди будуть актуальними, адже ця нехитра процедура гарантовано зменшує кількість всіх мікробів та хімічних речовин на руках. Однак, що робити, якщо мила і води поруч не опинилося?

З початку березня цього року різноманітні європейські країни винесли майже 100 попереджень щодо сальмонели в охолодженій та замороженій птиці з Польщі.

Air Protein розробив метод виготовлення аналогу м’яса з вуглекислого газу. Спираючись на практичний досвід NASA вирощування їжі на борту космічного корабля, Air Protein запевняє, що розроблена ними технологія зможе виробляти білок за лічені години. 

Найбільша мережа продовольчих супермаркетів у Польщі під назвою Biedronka потрапила в скандал через своє бажання нажитися з покупців, які прагнуть підтримати вітчизняного виробника. Відтак, в магазинах рітейлера продавалися українські огірки та бельгійська морква з маркуванням овочів місцевого виробництва.

Фахівцями Мінекономіки та Держпродспоживслужби із залученням представників бізнесу було розроблено Методичні рекомендації щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на потужностях з вирощування, утримання, забою, переробки і обігу тварин та виробництва харчових продуктів.