+380948101009; 0322201009

Цього разу ще двоє людей загинули під час спалаху лістеріозу в результаті вживання готової їжі. Тепер загальна кількість смертей становить п‘ять. Важливо, що кожен з цих випадків сталися з пацієнтами клінік.

Listeria monocytogenes в кількості 190 одиниць на грам була виявлена ​​в запакованих бутербродах. Аналізи, проведені виконавчим агентством Міністерства охорони здоров'я і соціального забезпечення Великобританії Public Health England (PHE), виявили три нових інфекції, і в результаті їх загальне число склало дев'ять. Також PHE проаналізувало раніше відомі випадки лістеріозу за останні два місяці щоб з'ясувати їх зв'язок зі спалахом. Зібрані дані говорять про сім випадків лістеріозу за перший тиждень червня, яким передували ще десять двома тижнями раніше. Доктор PHE Нік Фін повідомив, що для захисту пацієнтів в клініках вже виконали певні оперативні дії.

Поки PHE продовжує аналізувати зразки, головним підозрюваним інгредієнтом  і,власне, джерелом забруднення вважають куряче м’ясо. Постачальник потенційно небезпечної продукції Good Food Chain добровільно зупинив виробництво на час розслідування. У компанії запевняють, що її виробниче підприємство в Стоуна, графство Стаффордшир, піддалося перехресному забрудненню через провину постачальника м'яса - North Country Cooked Meats, який працює через партнера-розповсюджувача North Country Quality Foods. Тож ці фірми також добровільно припинили роботу. У заяві Good Food Chain йдеться:

“Підприємство в харчовій промисловості функціонує вже майже чверть століття і має відмінну репутацію в області безпечності та якості харчових продуктів. Виробництво в Стоуні регулярно перевіряється і нещодавно оновило свою сертифікацію BRC Grade A і п'ятизірковий рейтинг місцевого фахівця з гігієни довкілля, а також отримало акредитацію STS. На постійній основі Good Food Chain регулярно проводить лабораторні випробування своїх витратних матеріалів, готової продукції і навколишнього середовища відповідно до галузевих рекомендацій і передової практики”

Голова Асоціації постачальників медичних послуг Крейг Сміт натомість висловив стурбованість щодо даної ситуації:

“Ми наполегливо просимо постачальників послуг громадського харчування ідентифікувати всі продукти в своїх меню, які містять інгредієнти з готового м'яса даної компанії, щоб їх можна було ізолювати і провести подальші дослідження.”

Асоціація підкреслює критичну важливість контролю температури на виробництві та закликає всіх провайдерів харчування негайно переглянути структуру своїх аудитів, вимагаючи від постачальників найвищих стандартів і чекаючи, що всі вони призупинять доставку продуктів до повної переоцінки North Country Cooked Meats тестами на лістерію.

Всього цього можна було б запобігти, адже випадок, коли було інкриміновано попередньо приготовані бутерброди, в англійських клініках вже не перший. Очевидно, що мікробіологічний контроль над лістерією потрібно негайно посилити. Тепер очевидно, що спалахи лістеріозу, викликані харчовими продуктами, спровоковані недоліком заходів безпеки по всьому ланцюжку виробництва і розподілу.

Джерело: Food Safety News

Свіжі новини

Всі
Новини галузі
Наші новини
Відобразити більше Завантаження... NO MORE ITEMS