+380948101009; 0322201009

Центр контролю та профілактики захворювань(CDC) визначає боротьбу з інфекціями як окрему практику, спрямовану на запобігання та стримування інфекцій, отриманих всередині лікарні(HAI). У зв'язку з ростом спалахів інфекційних захворювань та їх подальшим впливом на ланцюжок поставок шляхом припинення імпорту та експорту, важливо, щоб фахівці з безпечності харчових продуктів у всьому світі пам'ятали про базові правила контролю інфекцій.

Контроль за інфекціями не має бути обмеженим лише сферою охорони здоров’я, яка в першу чергу зосереджується на групах пацієнтів з високим ризиком. Насправді фахівці харчової промисловості повинні застосовувати практичний підхід “від лану до столу”, тим більше, що харчові виробники можуть бути переносниками збудників хвороб.

Ось кілька рекомендацій щодо включення інфекційного контролю в ваші плани управління безпечністю харчових продуктів.

Поінформованість за допомогою навчання 

Гарною відправною точкою є інформування ваших співробітників про заходи, які їм необхідно вжити для запобігання передачі харчових збудників та хвороб. Інформування про ці кроки за допомогою командних нарад, тренінгів або навіть навчання на робочому місці допоможе полегшити обмін своєчасними оновленнями, що стосуються інфекційного контролю. Наприклад, реалізація програми утилізації гострих предметів на робочому місці може бути поєднана із сеансом інформування про патогени, що переносяться кров’ю.

Перевірка системи аварійного реагування

Проведіть фейкове аварійне реагування на надзвичайну ситуацію, щоб допомогти вашій команді визначити свої сильні та слабкі сторони. Так ви зможете визначити “сліпі зони” вашого підприємства, наприклад, члени команди, які можуть бути замкнені у приміщенні через відключення електроенергії або системні збої. Швидкість і точність відкликання продуктів також може бути перевірена паралельно.

Контроль придатності до роботи

 Відповідно до спеціального звіту, опублікованого CDC, «89% опитаних співробітників повідомили, що їх керівник не був причетний до їх недавнього рішення працювати, поки він хворий. Багато з цих працівників (37%) також сказали, що їхні керівники не знають про їхні захворювання. Причинами таких безвідповідальних рішень може бути

обмежений доступ до доступної медичної допомоги та робота з мінімальною заробітною платою. Існує базовий організаційний культурний елемент, якого потрібно дотримуватися керівникам, перш ніж очікувати, що підлеглі будуть підпорядковуватись тій самій політиці. 

Статтю про важливість контролю придатності працівників до роботи Консорціум публікував на сайті раніше: http://qcr.com.ua/uk/novyny/novyny-kat2/zahroza-khvorykh-robitnykiv

Посилення належних навичок особистої гігієни разом із основними методами боротьби з інфекціями, може допомогти запобігти та локалізувати  поширення харчових захворювань та збудників хвороб.

 

Автор: Джуді Себастьян, Food quality and safety.

Переклад: Анастасія Мартиненко.

Последние новости

Все
Наши новости
Новости отрасли
Показать еще ЗАГРУЖАЮСЬ... ЭЛЕМЕНТОВ БОЛЬШЕ НЕТ