+380948101009; 0322201009

Новости

Новости

Уважаемые дамы и господа!


Сердечно приглашаем Вас принять участие в модульном обучении GLOBALG.A.P., Которое состоится 08.12.20р. - 10.12.20р.


Обучение состоится оn-line на платформе ZOOM / GoToWebinar, язык - русский.


Три дня подряд по 8 часов. прямой сессии под руководством ключевого специалиста GLOBALG.A.P.ACADEMY.


Целевая аудитория: обучение рекомендуется для ключевого персонала фермерских хозяйств, ритейлеров а также для лиц, которые планируют стать признанными консультантами GLOBALG.A.P.


После прохождения обучения участники получат сертификат GLOBALG.A.P. об участии в модульном семинаре.


Участники, которые успешно сдадут тестирование, получат сертификат установленной формы GLOBALG.A.P., Который дает право получить официальный статус консультант GLOBALG.A.P.


Стоимость обучения - 650 евро за курс.
Для уполномоченных членов Консорциума, основных членов Консорциума и партнеров Консорциума скидка в размере - 25%
Количество мест ограничено до 18 (требование GLOBALG.A.P.)
Заявки подавать на официальный Одреси консорциума e-mail: Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
Данная информация дополнительно размещена на странице Консорциума в facebook

Шановні члени Консорціуму «Якості торгівельних мереж»! Вперше в Україні буде проведено дво-денний курс «IFS GLOBAL MARKET v.2: Досвід практичного використання в Україні та аудити постачальників торгівельних мереж».

Консорціум «Якості торгівельних мереж» вже кілька років поспіль сприяє розвитку торгівлі, а також якості та безпечності продукції в Україні. На сьогоднішній день ситуація у світових ринках кардинально змінюється, зважаючи на пандемію COVID-19, викликаної вірусом SARS-CoV-2. Звичайно, це торкається і нас. Та не дивлячись ні на що, ми повинні не зупинятися на досягнутому і рухатися вперед. Наш дводенний курс — один з необхідних кроків на цьому шляху.

 

Лектор курсу, Новожилова Євгенія Василівна, є виконавчим директором органу із сертифікації «Grand Cert», доктор філософії та професіональний аудитор, а також:

– Міжнародний експерт з харчової безпеки, стандартизації та сертифікації продукції АПК, в тому числі Українсько-Канадського проекту (CIDA): "Grain Quality and Rural Agriculture Credit Systems in Ukraine, Phase II"  у 2009-2010 роках, SAFOSO в 2016 р. та ін.;

– Автор понад 20 ДСТУ та стандартів / належних практик Codex Alimentarius Commission;

– Провела більше 300 аудитів (Україна, Грузія, Росія, Польща, Киргизстан);

– Тренер з підготовки тренерів з харчової безпеки в Киргизії (2012; 2015; Таджикистані 2015) по проектам ЄС;

– ТТТ IFS Food;

– Авторка понад 150 статей в спеціалізованих журналах для харчової промисловості, в тому числі в журналі «Зберігання і переробка зерна», «М'ясний бізнес», «Молоко і молочні продукти», «Ветеринарна медицина», «Агроексперт», «Корми і факти»;

– Здійснила більше 1200 виступів на міжнародних та всеукраїнських заходах, починаючи з 1992 року.

 

Програма навчання:

  • Характеристика, відмінності, використання версії «2» міжнародного стандарту IFS GLOBAL MARKET;
  • Настанови та чек лист Стандарту
  • Практичні завдання, закріплення знань;
  • НАССР/ТАССР  в умовах пандемії;
  • Гігієна та поведінка персоналу, додатковий контроль

 

Курс буде проведено 13.08.2020 по 14.08.2020 в режимі online, адже Консорціум «Якості торгівельних мереж» дотримується рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) щодо введення заходів з дотримання фізичної дистанції як одного з способів зниження передачі інфекції. Навчання проводиться в Україні та для усіх членів Консорціуму. Важливо, що навчання є одним із обов'язкових елементів щодо виконання вимог визначених Стандартом IFS Global Market, які окреслені в чек-листі IFS Global Market (пункти BA 9 та ІА 9 "Навчання"). За результатами проведеного навчання кожному учаснику ( слухачу) буде надано іменний Сертифікат.

З початку березня цього року різноманітні європейські країни винесли майже 100 попереджень щодо сальмонели в охолодженій та замороженій птиці з Польщі.

Вчений під час підготовки до кулінарного конкурсу винайшов новий спосіб тривалого зберігання продуктів — за допомогою шовку. Після цього він створив стартап, який виграв кілька стартап-конкурсів. Згодом вчений запатентував нову технологію. «Шовковий» метод, як з’ясувалося, дозволяє збільшити час зберігання продуктів до 200%. 

Найбільша мережа продовольчих супермаркетів у Польщі під назвою Biedronka потрапила в скандал через своє бажання нажитися з покупців, які прагнуть підтримати вітчизняного виробника. Відтак, в магазинах рітейлера продавалися українські огірки та бельгійська морква з маркуванням овочів місцевого виробництва.

Сьогодні, 7 червня 2020 року,  ми маємо нагоду відзначити Всесвітній день безпечності харчових продуктів вперше. В грудні 2018 року відповідне рішення було ухвалено Генеральною Асамблеєю ООН. Всесвітня організація охорони здоров’я зазначає, що обраним гаслом для святкування стало “Безпечність харчових продуктів — справа кожного”.

Дослідники MIT розробили датчик для контролю рослинного гормону етилену для визначення, коли фрукти та овочі починають псуватися.

Курятину з сальмонелою, вироблену в Польщі, тепер виявили в Миколаївській області. Про це йдеться в повідомленні ГУ Державної служби з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів в Миколаївській області.

Консорціум “Якості торговельних мереж” щотижня організовує робочі онлайн-зустрічі. Зараз наша команда спрямована на затвердження нової версії чек-ліста, за яким в майбутньому проводитимуться аудити. 

Консорціум "Якості торговельних мереж" підготував для вас перелік одних з найпоширеніших міфів про харчові отруєння та спростував всі оманливі судження стосовно них. Читайте в нашому матеріалі про заморожене м'ясо, ризики отруєня для вегетаріанців та  багато іншого.

Рекомендації щодо регулярного миття рук з милом та водою завжди будуть актуальними, адже ця нехитра процедура гарантовано зменшує кількість всіх мікробів та хімічних речовин на руках. Однак, що робити, якщо мила і води поруч не опинилося?