+380948101009; 0322201009

З початку березня цього року різноманітні європейські країни винесли майже 100 попереджень щодо сальмонели в охолодженій та замороженій птиці з Польщі.

Портал системи швидкого сповіщення про продукти харчування(RASFF) опублікував дані про попередження з Болгарії, Хорватії, Чехії, Словаччини, Литви, Естонії, Латвії, Італії, Франції та Румунії. Більшість повідомлень були отримані від Литви, за нею Чехія та Болгарія. Нагадаємо, що основним виробником м'яса птиці в ЄС у попередньому році стала саме Польща (2,5 мільйона тонн з 15,2) 

Загострена ситуація в Литві

Інспекції Державної продовольчої та ветеринарної служби (VMVT) встановили що м'ясо птиці з Польщі потрапляє до групи продуктів підвищеного ризику через порушення якості та безпечності. З початку квітня до середини травня VMVT  провели оцінку 230 тонн м'яса птиці. Виявилося, що з 61 тонн м’яса, забрудненого бактеріями сальмонели, більшість має польське походження. Компанії, які розповсюджують небезпечну продукцію в Литві, санкціонуються та отримують доручення посилити внутрішні процедури контролю, ретельніше вибирати виробників та постачальників, регулярно проводити їх аудит та гарантувати надійність.

У квітні ще 19 тонн м’яса птиці з Польщі не було дозволено випускати на ринок. Рішення було ухвалено після того, як лабораторні випробування встановили, що п'ять партій були забруднені сальмонелою.

Болгарські дії

DG Sante, підрозділ Європейської Комісії з питань політики щодо якості та безпечності харчових продуктів, оцінив польський контроль за птицею під час аудиту в березні та квітні 2019 року. Незважаючи на виявлення деяких проблем, він також виявив, що Польща намагається впоратися зі все більшою кількістю попереджень, пов'язаних з Сальмонелою в м’ясі птиці.

У квітні цього року Болгарське управління безпечності харчових продуктів виявило дві поставки із понад 32 000 кілограмів заморожених курячих ніжок з Польщі, забруднених сальмонелою. Наступного місяця агентство наказало знищити понад 19 тонн польського м’яса птиці, забрудненої сальмонелою, після позитивного результату від охолоджених курячих ніжок.

Последние новости

Все
Наши новости
Новости отрасли
Показать еще ЗАГРУЖАЮСЬ... ЭЛЕМЕНТОВ БОЛЬШЕ НЕТ