+380948101009; 0322201009

Консорціум "Якості торговельних мереж" підготував для вас перелік одних з найпоширеніших міфів про харчові отруєння та спростував всі оманливі судження стосовно них. Читайте в нашому матеріалі про заморожене м'ясо, ризики отруєня для вегетаріанців та  багато іншого.

1. Харчове отруєння — це завжди результат останніх прийомів їжі.

 Люди схильні вважати, що слід шукати причину харчового отруєння лише в останніх прийомах їжі, однак потрібно пам’ятати, що деякі форми харчового отруєння можуть тривати дні або навіть тижні, змінюючи фази своєї інтенсивності.э

2. Харчові отруєння легко переносяться і вражають лише шлунок.

 Попри те, що діарея та блювота, справді, є найпоширенішими симптомами, харчові отруєння в екстремальних формах можуть викликати реактивний артрит, ураження нирок або нервів та гепатит. Щорічно харчові отруєння призводять до 31 920 госпіталізацій, 86 смертей та 1 мільйона відвідувань лікарів.

3. Ризик харчового отруєння їжею для вегетаріанців значно нижчий.

 Не дайте ввести себе в оману, адже джерелами спалахів харчових отруєнь неодноразово були фрукти, овочі або крупи. Серед них: кавун, заморожені ягоди, в’ялені помідори, апельсиновий сік, інгредієнти салату та варений рис. 

4. Домашній майонез безпечніший, ніж магазинний.

 Домашній майонез,дійсно, може бути смачнішим за магазинний, але чи знаєте ви, що, приміром, в Австралії вони є основною причиною спалахів харчових отруєнь? Якщо ви приготувати майонез в домашніх умовах, робіть його у невеликій кількості та вживайте негайно. Не забцвайте про оцет — в достатній кількості він може зупинити зростання сальмонели, — це впливає на смак, але підвищує рівень безпечності продукту. 

5. Якщо ви розморозили заморожене м'ясо або курку, його небезпечно заморожувати знову.

 З точки зору безпечності, найкраще повторно заморожувати  м'ясо, курку або іншу їжу в тому випадку, якщо вона розморожувалась в холодильнику при температурі 5° С і нижче. Після повторного заморожування м’ясо може втратити свою якість, оскільки через ці процеси клітини поступово руйнуються, тому їжа може стати злегка водянистою. 

Последние новости

Все
Наши новости
Новости отрасли
Показать еще ЗАГРУЖАЮСЬ... ЭЛЕМЕНТОВ БОЛЬШЕ НЕТ