Євросоюз прийняв нові правила безпеки продуктів харчування, що передбачають скорочення вмісту транс-ізомерів жирних кислот або трансжирів (ТІЖК).
У середу, 17 квітня Європейський парламент ухвалив зміни щодо законів захисту прав споживачів в ЄС, спрямовані на вирішення проблеми подвійних стандартів якості продукції.
Про це повідомляє прес-служба Європейського парламенту.
Ці правила торкнуться так званої проблеми подвійної якості продуктів, коли продукти, які продаються під одним і тим самим брендом в різних країнах ЄС, відрізняються за складом або характеристиками.
Згідно з новими правилами, національні органи влади повинні будуть боротися з такими методами маркетингу, який вводить в оману.
Якщо продукція буде представлена в різних країнах-членах як ідентична, але істотно відрізнятиметься за складом і характеристиками, то така практика може бути кваліфікована як обман і заборонена в подальшому.
Максимальний розмір штрафу за порушення складе до 4% від обороту підприємства.
Директива буде передана до Ради міністрів ЄС, після чого у країн-учасниць буде 24 місяці для внесення змін до національного законодавства.