+380948101009; 0322201009

Дослідники MIT розробили датчик для контролю рослинного гормону етилену для визначення, коли фрукти та овочі починають псуватися.

«Природа регулює себе за допомогою етилену», - говорить автор дослідження, опублікованого в ACS Central Science. "Цей гормон впливає не лише на дозрівання плодів, а й на опадання листя з дерев, ініціює цвітіння квітів і може використовуватися для запобігання проростання картоплі.” Новий датчик, за словами науковців, складається з вуглецевих нанотрубок і металевого каталізатора з паладію, який при взаємодії з етиленом піддається процесу вакерового окисленням. Завдяки цьому процесу паладій тимчасово набирає електрони, які він передає вуглецевим нанотрубкам, заповнюючи порожні дірки в електронних структурах, роблячи їх більш провідними. Далі вимірюється зміна потоку струму, після чого виявляється рівень вмісту етилену. 

На практиці датчик може використовуватися в контейнерах для доставки, щоб приймати рішення про те, до якого пункту призначення має бути відправлений кожен ящик. Наприклад, якщо викиди етилену в одному ящику продукції показують, що він має менший термін зберігання, ніж інші, його можна доставити до найближчого пункту призначення. Замовники також можуть використовувати датчик для оцінки продуктів, що надходять у їхні магазини, для контролю за ними та цінами, відповідно до терміну зберігання. А вдома споживач може поставити в своєму холодильнику датчик, який попереджатиме їх про рівень дозрілості продуктів. 

Коли датчики почнуть активно використовуватися на ринку, вони зможуть допомогти зменшити харчові відходи в домашніх умовах, магазинах та по всьому ланцюгу харчування. 

Свіжі новини

Всі
Новини галузі
Наші новини
Відобразити більше Завантаження... NO MORE ITEMS